englishgreek

e bannerespaEΤΠΑ728X90

facebook-48   1416269397_youtube_v2-48

Ιστορία

Η εταιρία NIKOLAIDIS ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977 από τον Ανέστη Νικολαΐδη. Από τότε εξειδικεύτηκε στην παραγωγή γωνιάστρων και τεμαχιστικών μηχανών. Η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση των μηχανημάτων και το αξιόπιστο service, καθιέρωσαν την εταιρία ως μια από τις σημαντικότερες στο χώρο των ξυλουργικών μηχανημάτων.

history1981Στην μακροχρόνια πορεία της, η εταιρία NIKOLAIDIS διακρίνεται για την ανάπτυξη καινοτομικών και σύγχρονων μηχανημάτων. Το 1980 παρουσίασε την πρώτη αυτόματη γωνιάστρα δύο διαδρομών.

Το 1981 το εργοστάσιο NIKOLAIDIS παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον πρώτο τεμαχιστήρα βαρέως τύπου με στιβαρή συγκράτηση (φώτο αριστερά), πάγκο από 12mm, διπλή απορρόφηση και συστήματα προστασίας του χειριστή.

Το 1993, λόγω και της αυξανόμενης ζήτησης για την ποιοτική κοπή στα πορτάκια κουζίνας,παρουσίασε το ειδικό σύστημα κοπής post forming και εισήγαγε στην αγορά το τεμαχιστικό POST FORMING 090 το οποίο έγινε το best seller της ελληνικής αγοράς.

history1988

Από το 1998 το εργοστάσιο προχώρησε στην τεχνολογική αναβάθμιση όλων των μηχανών (φώτο αριστερά) με τη χρήση συστημάτων γραμμικής κίνησης στο φορείο κοπής και στον οδηγό (κίνηση με γραμμικά ρουλεμάν πάνω σε ειδικούς χρωμονικελιούχους άξονες). Με τη χρήση αυτών των συστημάτων τα μηχανήματα αποκτούν απόλυτη σταθερότητα και ακρίβεια κοπής και έχουν ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης λόγω της μικρής φθοράς τους. Επίσης καθιέρωσε τη χρήση συστήματος αυτόματης λίπανσης. Πλέον ο αυτοματισμός όλων των τεμαχιστικών περιλαμβάνει σύγχρονα PLC και INVERTERS για την ακριβή και γρήγορη κίνηση του οδηγού και του φορείου κοπής.

 

history2000

Σήμερα όλα τα μηχανήματα είναι σχεδιασμένα με σύγχρονο πρόγραμμα βιομηχανικού σχεδιασμού CAD από έμπειρους μηχανολόγους. Το τμήμα σχεδιασμού της εταιρίας είναι πλέον υπεύθυνο για τη συνεχή τεχνολογική βελτίωση.

Όλες οι μηχανές χρησιμοποιούν υλικά υψηλής ποιότητας και όλα τα ηλεκτρολογικά μέρη είναι TELEMECANIQUE και SIEMENS. Επίσης πληρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE, Φορέας ελέγχου ΕΒΕΤΑΜ αρ. 03/2000).

Σήμερα το εργοστάσιο NIKOLAIDIS παράγει μια μεγάλη ποικιλία τεμαχιστικών μηχανών (από απλές γωνιάστρες μέχρι τους πιο σύγχρονους τεμαχιστήρες με δαγκάνες, πλευρικό οδηγό, computer με οθόνη αφής, μεγάλη ταχύτητα κοπής και τραπέζια με αέρα) οι οποίες μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε εργοστασίου επίπλων. Λόγω της υψηλής ποιότητας των μηχανημάτων, το εργοστάσιο NIKOLAIDIS είναι το μοναδικό ελληνικό εργοστάσιο που μπορεί και εξάγει σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία. 

Τα τελευταία χρόνια τα μηχανήματα NIKOLAIDIS συμμετέχουν σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού και οι εξαγωγές της εταιρίας έχουν εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου.

x